Китай готовий поділитися з Україною оновленою методикою боротьби з коронавірусом

Китай готовий поділитися з Україною оновленою методикою боротьби з коронавірусом

Укрінформ
Наразі немає достеменної інформації, як боротися з новим типом коронавірусу 2019-nCoV, однак деякі методи лікування вірусу SARS (тяжкий гострий респіраторний синдром), від якого у 2000-х померли майже 700 людей, є досить ефективними.

Про це заявив у п'ятницю на брифінгу в Києві тимчасовий повірений у справах посольства КНР в Україні Ляньвень У, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Китаю є певний досвід щодо боротьби з епідеміями. Національна комісія з охорони здоров'я і комітет з питань здоров'я щодня проводять пресконференції, щоб своєчасно повідомляти світу про розвиток епідемічної ситуації. Можливо, нам поки що не зовсім відомо, як боротись з цією епідемією, але ми проводимо наукові дослідження, як і що варто робити", - заявив представник посольства.

Ляньвень У наголосив, що на основі накопиченого клінічного досвіду в боротьбі з епідемією нового типу коронавірусу постійно оновлюється методика його лікування і діагностування. "У даний час вже оновлено методики. Методика детально презентує патогенні властивості і клінічні особливості, способи диференціальної діагностики, програми та стандарти одужування. В той же час вона визначає заходи профілактики. Якщо українська сторона потребує ці дані чи інформацію, ми готові надати таку допомогу", - запевнив тимчасово повірений.

Читайте також: Панголіни можуть бути носіями коронавірусу

Він також наголосив, що попри те, що наразі немає ефективних вакцин і препаратів для лікування нової коронавірусної пневмонії, на практиці китайські медики виявили, що деякі методи лікування, використані у боротьбі з вірусом SARS у 2003 році є дуже ефективними. Відсоток одужання пацієнтів постійно збільшується, а відсоток смертності знижується, наголосив Ляньвень У. За його інформацією, більшість з тих, хто помер від нового типу коронавірусу 2019-nCoV, були людьми похилого віку з певними іншими хронічними захворюваннями.

Говорячи про запобігання поширенню коронавірусу, дипломат також нагадав, що китайським студентам, які навчаються в Україні та були на новорічних канікулах в Китаї, рекомендували відкласти повернення до навчального процесу.

Читайте також: Смертність від нового коронавірусу становить 2% - посольство Китаю

"Згідно з попередньою статистикою, на даний час в університетах України загалом в різних областях навчається близько 2800 китайських студентів, а у Києві близько 800. Після появи коронавірусу посольство Китаю в Україні зайняло дуже відповідальну позицію і на підставі розпорядження Міністерства освіти і науки України повідомило студентам, які були в Китаї, відкласти їх повернення до України", - зазначив Ляньвень У.

Читайте також: Україна чекає дозволу від Китаю на авіарейс для евакуації з Уханя

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, станом на 7 лютого у світі зареєстровано 31 549 лабораторно підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом людини, у тому числі 641 випадок смерті.

Новий коронавірус зафіксовано у 24 країнах, серед яких Таїланд, Японія, Сінгапур, Тайвань, Малайзія, Австралія, Південна Корея, Франція, Іспанія, Італія, В'єтнам, США, Німеччина, Канада, Бельгія ОАЕ, Індія, Росія, Камбоджа та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-