Україна чекає дозволу від Китаю на авіарейс для евакуації з Уханя

Україна чекає дозволу від Китаю на авіарейс для евакуації з Уханя

Укрінформ
Україна веде перемовини з урядом Китаю стосовно отримання дозволу для авіарейсу, який має евакуювати громадян України з міста Ухань.

Про це під час брифінгу розповів в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я МОЗ України Ігор Кузін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас наявна інформація, що запланований рейс з міста Ухань для вивезення громадян України. Наразі відбувається налагодження процесів та процедури отримання дозволу від уряду КНР. Усі деталі перевезення будуть оголошені в понеділок”, - зазначив Кузін.

Як повідомлялося, за інформацією ВООЗ, станом на 7 лютого 2020 року, у світі зареєстровано 31 549 лабораторно підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом людини, у тому числі 641 випадок смерті. Новий коронавірус дістався до 24 країн світу, серед яких Таїланд, Японія, Сінгапур, Тайвань, Малайзія, Австралія, Південна Корея, Франція, Іспанія, Італія, В'єтнам, США, Німеччина, Канада, Бельгія ОАЕ, Індія, Росія, Камбоджа та ін.

Читайте також: ВООЗ дає нові дані про коронавірус: понад 31,5 тисячі хворих, 641 смерть

Як повідомляв Укрінформ, на евакуацію з Уханя до України, яка відбудеться найближчим часом, погодилися 54 наших співгромадян.

У китайській провінції Хубей, звідки поширився новий коронавірус 2019-nCoV, станом на 31 січня перебувало 57 громадян України.

Фото: Xinhua/Sheng Guoping

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-