Смертність від нового коронавірусу становить 2% - посольство Китаю

Смертність від нового коронавірусу становить 2% - посольство Китаю

Укрінформ
Смертність від нового типу коронавірусу 2019-nCoV становить 2%, що суттєво нижче від рівня смертності, спричиненого вірусом грипу H1N1 у 2009 році.

Про це заявив у п'ятницю на брифінгу в Києві Тимчасово Повірений у справах Посольства КНР в Україні Ляньвень У, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Попри те, що коронавірус нового типу заразний і навіть існує ймовірність, що людина без симптомів може поширювати вірус, смертність від нього дуже низька — всього 2%. Це набагато нижче смертності від вірусу Ебола, яка становить 40,4%. Рівень смертності від респіраторного синдрому MERS (близькосхідний респіраторний синдром, англ. Middle East respiratory syndrome, MERS — ред.) становить 34,4%, рівень смертності від вірусу H1N1 (грип типу А (H1N1) — ред.) у 2009 році становила 17%. Я хочу наголосити на тому, що немає підстав для паніки", - запевнив Ляньвень У, додавши, що водночас профілактичні заходи потрібно проводити. Він також звернув увагу, що останнім часом почало зростати число тих, хто одужав від вірусу.

"В міру того, як зміцнюється співпраця Китаю з міжнародною спільнотою в науково-дослідній сфері, безперервно поглиблюються знання медиків та вчених про новий вид коронавірусу і вдосконалюються методики лікування й профілактики епідемії, кількість тих, хто одужує, постійно збільшується... Починаючи з 1 лютого, кількість людей, які видужали, вже втричі більша, ніж кількість померлих", - повідомив представник посольства.

Читайте також: Трамп обговорив із лідером КНР боротьбу із коронавірусом

Як повідомляв Укрінформ, станом на 7 лютого в Китаї кількість заражених пневмонією, яка викликана новим типом коронавірусу, склала 31 161 особу, а летальних випадків нарахували 636.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) скликає 11-12 лютого глобальний форум для координації міжнародних науково-дослідних зусиль з метою зупинення спалаху коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-