ВАКС виніс вирок ексміністру екології Злочевському

ВАКС виніс вирок ексміністру екології Злочевському

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд призначив колишньому міністру екології та природних ресурсів України узгоджене основне покарання у вигляді штрафу розміром чотири тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як повідомляється, у вівторок, 1 серпня колегія суддів затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП і колишнім міністром екології та природних ресурсів.

Вирішуючи питання про укладення згаданої угоди щодо визнання винуватості відповідно до вимог ст. 470 Кримінального процесуального кодексу України, прокурор врахував беззаперечне визнання ексміністром своєї винуватості в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні, відсутність матеріальної шкоди, заподіяної вчиненням інкримінованого правопорушення, а також наявність суспільного інтересу в забезпеченні швидшого судового провадження, яке забезпечить повне, своєчасне й невідворотне покарання особі.

Зазначається, що, крім того, за результатами співпраці з прокурорами САП обвинувачений сплатив 500 млн гривень на допомогу Збройних сил України для проєкту "Армія дронів". Також він надав допомогу підрозділам ЗСУ у вигляді купівлі обладнання на загальну суму понад 160 млн гривень.

Відповідно до угоди, суд визнав ексміністра винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України, та призначив йому згадане покарання.

Як повідомлялося, у липні 2020 року ексміністру екології та природних ресурсів Миколі Злочевському оголосили підозру в організації надання хабаря розміром 6 млн доларів керівникам САП і Національного антикорупційного бюро України.

Читайте також: ВАКС стягнув на користь України активи російського «сенатора Запоріжжя» Ворони

Злочевський обіймав посаду міністра екології та природних ресурсів в уряді Миколи Азарова з липня 2010 року до квітня 2012 року. Наприкінці 2014 року він залишив Україну, а на початку 2015 року стало відомо, що Генеральна прокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні.

У серпні 2020 року суд заочно обрав Злочевському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Пізніше Печерський районний суд столиці зобов’язав генпрокурора визначити нову підслідність у справі Злочевського та передати справу від НАБУ до іншого правоохоронного органу.

У жовтні 2021 року в САП заявили про завершення слідства стосовно Злочевського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-