ВАКС стягнув на користь України активи російського «сенатора Запоріжжя» Ворони

ВАКС стягнув на користь України активи російського «сенатора Запоріжжя» Ворони

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд частково задовольнив позов Мін'юсту про застосування санкцій до ексзаступника міністра юстиції Дмитра Ворони, стягнувши в дохід держави його активи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції у Фейсбуці.

"Вищий антикорупційний суд 31 липня 2023 року ухвалив рішення про часткове задоволення позову Міністерства юстиції України до Ворони Дмитра Миколайовича про застосування санкції, передбаченої пунктом 1¹ частини першої статті 4 Закону України "Про санкції"", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що ВАКС стягнув у дохід держави активи, які належать Вороні, та активи, щодо яких він може прямо чи опосередковано вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними, а саме: чотири квартири, десять земельних ділянок, садовий будинок, домоволодіння, три автомобілі, грошові кошти.

Читайте також: СБУ завершила розслідування у справі призначеного росіянами «мера» Сєвєродонецька

“Судом відмовлено у задоволенні позовних вимог у частині стягнення грошових коштів, наявних на банківському рахунку дружини Ворони Тетяни Сергіївни, – у цій частині Мін’юст готує апеляційну скаргу”, - повідомили у міністерстві.

Як повідомлялося, 7 липня 2023 року Мін’юст подав позов до ВАКС про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про санкції» до Дмитра Ворони, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог - дружини Тетяни Ворони.

Читайте також: Справа Януковича про захоплення влади у 2010 році пішла до суду

Дмитро Ворона - колишній заступник міністра юстиції України (2012-2013 рр.). Наразі є сенатором Російської Федерації - представником виконавчого органу державної окупаційної влади Запорізької області в Раді Федерації. Бере активну участь у матеріально-технічному забезпеченні створення та функціонування окупаційних адміністрацій. Підтримує дії країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-