Київ не потребує порад Кремля щодо статусу української мови – Данілов

Київ не потребує порад Кремля щодо статусу української мови – Данілов

Укрінформ
Українська мова є єдиною державною мовою, і порад Росії з цього питання Україна не потребує.

Про це у Фейсбуці заявив секретар РНБО України Олексій Данілов, коментуючи заяву секретаря Радбезу РФ стосовно державного статусу української мови, передає Укрінформ.

«Українська мова - єдина державна мова, статус якої закріплений в Конституції України, і порад Росії або будь-якої іншої країни світу щодо цього питання ми не потребуємо», - наголосив Данілов.

Він також нагадав, що після окупації українського Криму та розв’язання війни на частині території Луганської і Донецької областей під кураторством і за безпосередньої участі російських військ Росія для України є країною-агресором.

«Нова історія взаємин можлива тільки після повного звільнення українських територій, видачі військових злочинців, державних зрадників, покарання винних у плануванні і здійсненні військової агресії проти нашої країни, - тільки після того, як останній російський солдат покине територію України. Ми вас сюди не кликали», - наголосив Данілов.

Читайте також: Кулеба – про слова Навального щодо Криму: «Бутерброд» доведеться повернути

Як повідомлялося, раніше секретар Ради безпеки Російської Федерації Микола Патрушев заявляв, що ухвалення Києвом закону про державну мову є продовженням русофобських дій місцевих політиків, керованих зі США.

Він стверджував, що влада України, ухваливши закон про державну мову, нібито протиставляє себе «основному населенню» України, а також «провокує додаткову напругу в суспільстві, сприяє розвитку сепаратизму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-