Уряд зареєстрував у Раді законопроєкт про зменшення регуляторного навантаження на бізнес

Уряд зареєстрував у Раді законопроєкт про зменшення регуляторного навантаження на бізнес

Укрінформ
Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення навантаження на бізнес» (№11298).

Про це в Телеграмі повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

"Законопроєкт розроблено в рамках прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності з метою очищення регуляторного поля від зайвого навантаження на бізнес", - пояснив Мельничук.

Зокрема, пропонується скасувати повноваження органів місцевого самоврядування надавати дозволи на будівництво меліоративних систем та окремих обʼєктів інженерної інфраструктури, а також приймати такі об'єкти в експлуатацію після завершення будівництва чи реконструкції.

Крім того, пропонується скасувати повноваження Держрибагентства щодо погодження будівництва або будь-яких інших робіт на території та акваторії, які відведені порту.

Читайте також: Доступні кредити з початку року отримали 10 тисяч підприємців - Мінекономіки

Як повідомлялося, законопроєкт було схвалено Кабінетом Міністрів на засіданні 24 травня 2024 року.

Із січня 2024 року, коли у Україні було створено Міжвідомчу робочу група з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності, скасовано вже понад 100 застарілих інструментів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-