Марченко відкидає прийняття бюджету-2021 «під ялинку»

Марченко відкидає прийняття бюджету-2021 «під ялинку»

Укрінформ
У Міністерстві фінансів схиляються до того, що бюджет на 2021 рік буде ухвалено до середини грудня, та не розглядають варіантів, що це буде «під ялинку».

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю ВВС News Україна розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

"Цього року це (прийняття бюджету в новорічну ніч - ред.) неможливо по одній простій причині, що у нас сесійними є наступний тиждень і ще один в середині грудня. Якщо говорити, що ялинку в середині грудня, то можна сказати, що і "під ялинку". Але варіантів, що це буде "під ялинку" в кінці року, я не бачу навіть теоретично", - сказав Марченко.

Читайте також: Проєкт бюджету-2021 до другого читання надійшов у Раду

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада Кабінет Міністрів затвердив до другого читання проєкт Державного бюджету України на 2021 рік та направив його на розгляд Верховної Ради.

Читайте також: Понад 2500 правок: глава Мінфіну каже, що отримали зауважень «ще на один бюджет»

У пояснювальній записці зазначається, що доходи державного бюджету на 2021 рік у проєкті, який було доопрацьовано до другого читання, становлять близько 1,08 трлн грн, на 20,9 млрд грн більше, ніж у проєкті до першого читання. Таке збільшення агрументується врахуванням пропозицій, які передбачають, зокрема, збільшення надходжень від податку на прибуток (на 1,0 млрд грн) та ПДВ з вироблених в Україні товарів (на 6,40 млрд грн).

Фото: НВ / Наталія Кравчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-