Гутерреш закликав до реформи Радбезу ООН

Гутерреш закликав до реформи Радбезу ООН

Укрінформ
Генсек ООН Антоніу Гутерреш висловив жаль з приводу того, що Рада Безпеки ООН не змогла адекватно відреагувати на вторгнення Росії в Україну та конфлікт між Ізраїлем та ХАМАСом у Газі.

І заявив, що ці конфлікти «можливо, фатально» підірвали її авторитет. Він також закликав до реформи Ради.

Про це він сказав у понеділок, виступаючи на відкритті Ради ООН з прав людини в Женеві, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

За його словами, Рада Безпеки ООН часто опиняється в глухому куті і «не в змозі діяти щодо найбільш важливих питань миру і безпеки нашого часу».

«Відсутність єдності в Раді щодо вторгнення Росії в Україну і військових операцій Ізраїлю в Газі після жахливих терористичних атак ХАМАСу 7 жовтня серйозно - можливо, фатально - підірвала її авторитет. Рада потребує серйозної реформи свого складу і методів роботи», - сказав генсек ООН.

Читайте також: Кулеба: Поки в Радбезі ООН обговорюють можливість досягнення миру, Росія продовжує вбивати

Минулого тижня США знову наклали вето на проєкт резолюції Ради Безпеки ООН, яка блокує вимогу про негайне гуманітарне припинення вогню в ході наступу Ізраїлю на сектор Гази. Це було третє вето США на проєкт резолюції із моменту початку бойових дій 7 жовтня.

Читайте також: Штати закликали Радбез ООН тиснути на Росію для продовження «зернової угоди»

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш пояснив на відкритих дебатах Ради Безпеки, приурочених до другої річниці російської війни проти України, чому не можна «звертатися до різних інтерпретацій історії» для пояснення сучасної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-