Польща й Естонія підтримують посилення санкцій проти росії

Польща й Естонія підтримують посилення санкцій проти росії

Укрінформ
Польща й Естонія виступають за посилення санкцій проти росії за збройну агресію проти України та надання підтримки Києву щодо набуття членства в ЄС.

Про це заявили глави МЗС двох країн Збігнєв Рау і Урмас Рейнсалу після зустрічі в п’ятницю у Варшаві, передає Укрінформ із посиланням на Польське радіо.

Зокрема, Рау заявив, що Польща й Естонія шляхом політичної, дипломатичної і військової підтримки прагнуть, щоб Україна “не залишилася наодинці в боротьбі з агресором”.

Читайте також: До санкцій проти рф долучилася лише половина країн G20 - Bloomberg

“Ми налаштовані рішуче і готові продовжувати наші зусилля в цьому напрямку", - сказав польський міністр.

На його переконання, підтримка України має залишатися “найвищим пріоритетом доти, доки Україна потребуватиме цієї допомоги”.

За словами Рау, Польща та Естонія готові надати Україні всю необхідну допомогу в майбутніх переговорах щодо її членства в ЄС. Урядовець висловив переконання, що надання Україні статусу країни-кандидата в ЄС є “найкращим стратегічним вибором як для України, так і для Євроcоюзу”.

Читайте також: Посол США в ООН застерегла країни Африки від купівлі у рф чогось крім зерна та добрив

Водночас польський міністр висловив спільне з естонським колегою переконання, що "санкційний тиск проти росії потрібно не лише зберігати, а й виправданим є його значне посилення".

Він також наголосив на важливості "активної протидії спробам росії обійти санкції".

Крім того, на думку глави МЗС Польщі, дуже важливим питанням є кримінальне переслідування за скоєння росіянами злочинів в Україні. “Особи, які відповідають за скоєння воєнних злочинів і злочинів проти людяності на території України, повинні бути притягнуті до відповідальності”, - наголосив він.

Читайте також: В Україні вже примусово вилучили російських активів на 28 мільярдів - Президент

За словами глави польської дипломатії, Польща та Естонія підтримали позов України проти росії в Міжнародному суді ООН і спільно з Україною “активно шукають ефективні шляхи притягнення до відповідальності всіх винних у злочинах”.

Своєю чергою естонський міністр підкреслив, що “необхідно посилити тиск на російського агресора, яка здійснює геноцид українського народу та вчиняє дії, спрямовані проти української державності”.

Він також наголосив на необхідності посилення санкцій проти росії.

"Ми повинні посилити санкційний тиск на росію. Ми повинні підвищити рівень амбіцій щодо підходу ЄС у напрямку військової та іншої допомоги Україні. Ми маємо ізолювати російську федерацію на міжнародних форумах", - заявив Рейнсалу.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-