В Україні вже примусово вилучили російських активів на 28 мільярдів - Президент

В Україні вже примусово вилучили російських активів на 28 мільярдів - Президент

Укрінформ
В Україні вже примусово вилучено російських активів на 28 млрд грн.

Про це під час відеозвернення сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Провів сьогодні нараду щодо санкційної політики, конфіскації російських активів. Як доповіли урядовці, вже примусово вилучено в Україні активів на 28 мільярдів гривень. Ця робота триває. Ще понад 900 об’єктів, які належать саме російській державі, запропоновано конфіскувати", - сказав Президент.

За його словами, якщо оцінювати пакет власності не тільки держави-терориста, а й її резидентів, то йдеться про 36 тисяч позицій на вилучення.

"Все це буде спрямовано на відшкодування збитків, які Росія завдає війною й терором", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський закликав африканські країни не приймати у себе російських посадовців

Також, за його словами, партнери України активно працюють над впровадженням міжнародного компенсаційного механізму та конфіскації російських активів за кордоном.

"У Європі, у США триває робота над законопроектами, які розширять можливості для конфіскації російських активів для України. І спалений російськими ударами Донбас, знущання окупантів над Харковом, Миколаєвом, обстріли Запоріжжя, Дніпропетровщини, Сумщини, Чернігівщини, Київщини, Житомирщини, в Одеській області та в інших регіонах України – це те, за що Росія обов’язково заплатить – і політично, і фінансово, і своїм же майбутнім, яке Росія втрачає з кожним ударом по нашій території", - сказав Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-