Посол США в ООН застерегла країни Африки від купівлі у рф чогось крім зерна та добрив

Посол США в ООН застерегла країни Африки від купівлі у рф чогось крім зерна та добрив

Укрінформ
Посол США при ООН Лінда Томас-Грінфілд зробила турне країнами Африки серед іншого застерегла їх від покупки в росії чогось крім зерна та добрив, пригрозивши вторинними санкціями.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на сторінку представництва США при ООН, передає Укрінформ.

"У росії є наратив, що санкції на продовольство та сільськогосподарські продукти призвели до підвищення цін, яке переживають країни... Хочу сказати, що у нас немає санкцій на жодні сільськогосподарські продукти з росії. росія може експортувати свої сільгосппродукти, а інші країни можуть їх купувати, зокрема добрива та пшеницю", - заявила вона на пресконференції в столиці Уганди Кігалі.

Читайте також: США реагуватимуть на будь-які спроби анексії з боку росії – заява в ООН

Також вона закликала не вести з Росією жодних інших транзакцій, оскільки за це будуть накладені вторинні санкції США.

"А щодо тих санкцій щодо росії, які у нас є, - продовжила Томас-Грінфілд, - наприклад, на нафту - то якщо якась країна вирішує взаємодіяти з росією у тій сфері, де діють санкції, то тоді вони порушують ці санкції, а в деяких випадках ще й санкції ООН. І ми застерігаємо країни, що санкції не слід порушувати".

Читайте також: росія бреше про причину глобального зростання цін на продукти – посол США в ООН

Як повідомлялося, президент росії володимир путін після зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом заявив, що москва готова сприяти вивезенню українського зерна з портів Чорного моря, але західні країни мають скасувати санкції проти експорту російського зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-