США реагуватимуть на будь-які спроби анексії з боку росії – заява в ООН

США реагуватимуть на будь-які спроби анексії з боку росії – заява в ООН

Укрінформ
Сполучені Штати разом з іншими союзниками й партнерами в ООН реагуватимуть на будь-які спроби росії анексувати нові території України, щоби захистити світовий порядок і Статут ООН.

Про це заявила в п’ятницю під час засідання РБ ООН постійна представниця США при Організації Лінда Томас-Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Зараз росія переглядає плани щодо спроби анексії Херсонської та Запорізької областей, а також усіх територій Донецької та Луганської областей. Це дратує», - зауважила представниця Сполучених Штатів.

Вона підкреслила, що захоплення території силою є кричущим порушенням Статуту ООН.

«Ми не будемо стояти осторонь та мовчки дозволяти цьому відбуватися», - підкреслила Томас-Грінфілд.

Вона також звернулася до представників тих країн, які закликають «усі сторони» до дипломатії й не називають при цьому росію: «Давайте говорити чітко: саме нинішні дії рф є єдиною перешкодою для розв’язання цієї кризи».

Читайте також: США і увесь світ розраховують на виконання росією домовленостей щодо експорту зерна з України – Брінк

Як повідомлялося, в п’ятницю Рада Безпеки ООН зібралася на відкрите засідання, присвячене ситуації в Україні. Учасники зустрічі заслухали, в тому числі, доповідь заступниці генерального секретаря ООН з політичних та миротворчих питань Розмарі ДіКарло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-