США і увесь світ розраховують на виконання росією домовленостей щодо експорту зерна з України – Брінк

США і увесь світ розраховують на виконання росією домовленостей щодо експорту зерна з України – Брінк

Укрінформ
Сполучені Штати та решта світу розраховують на те, що росія дотримається своїх домовленостей щодо експорту українського зерна.

Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк у виступі в Одеському морському порту, передає Укрінформ.

Брінк зазначила, що мільйони людей по всьому світу чекають на те, коли з цього та інших українських портів прийде зерно.

У цьому контексті вона нагадала, що тиждень тому росія підписала угоду з ООН і Туреччиною про дозвіл на експорт цього зерна, а через 24 години вдарила бомбами саме по цьому порту.

Читайте також: Судно Rojen першим повезе з Чорноморська до Британії українську кукурудзу - ЗМІ

«Ми зібрались сьогодні тут, щоб підтримати Україну та її зусилля,…зробити все можливе, аби доставити це зерно людям, які його потребують, … а також щоб привернути увагу до того, що дуже важливо, щоб росія виконала свої зобов’язання і дозволила вивезти це зерно. Сподіваюся, сьогодні вранці є домовленість. Я можу сказати, що Сполучені Штати та решта світу розраховуватимуть на те, що росія дотримається своїх домовленостей і виконає їх», - сказала Брінк.

Раніше Президент Володимир Зеленський поінформував, що Україна готова до експорту зерна і чекає сигналів від партнерів щодо початку транспортування.

Посли країни Групи семи і Туреччини в Україні прибули до Одеси, щоб засвідчити важливість виконання угоди про відновлення експорту українського продовольства.

Читайте також: Посли G7 і Туреччини прибули в Одесу для нагляду за виконанням «зернової угоди»

У Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня підписано угоду, в рамках якої здійснюватиметься вивіз зерна та іншого продовольства з портів України.

Після підписання 22 липня Ініціативи щодо експорту зерна та пов'язаних харчових продуктів морським шляхом, ведеться підготовка портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» до відновлення роботи. Захід суден у них і вихід здійснюватиметься шляхом формування каравану, що супроводжує судно лідирування.

23 липня ворог атакував Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу "Калібр". Дві ракети були збиті силами протиповітряної оборони, ще дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Фото: Володимир Зеленський, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-