Чекаємо сигналів від партнерів: Зеленський заявив, що Україна готова до експорту зерна

Чекаємо сигналів від партнерів: Зеленський заявив, що Україна готова до експорту зерна

Фото
Укрінформ
Україна готова до експорту зерна і чекає сигналів від партнерів щодо початку транспортування.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ми готові до експорту українського зерна. Чекаємо сигналів від наших партнерів щодо початку транспортування. Для нас важливо залишатися гарантом світової харчової безпеки. Поки хтось, блокуючи Чорне море, забирає життя в інших держав, ми даємо їм змогу вижити", - йдеться у дописі.

Читайте також: Посли G7 і Туреччини прибули в Одесу для нагляду за виконанням «зернової угоди»

Як повідомляє пресслужба Президента, під час робочої поїздки в Одеську область Зеленський ознайомився із завантаженням українського збіжжя на судно-зерновоз для подальшого експорту. Він зазначив, що експорт може розпочатися вже найближчими днями.

«Наша сторона повністю готова. Всі сигнали ми передали партнерам – ООН і Туреччині, і наші військові гарантують безпекову ситуацію. Міністр інфраструктури перебуває на прямому зв’язку з турецькою стороною та ООН, чекаємо від них сигналу, що можна починати», – сказав глава держави.

Він переконаний, що розблокування експорту українського зерна дасть змогу уникнути дефіциту продуктів, а також голоду та політичного хаосу в країнах, які потребують харчової продукції.

Разом з главою держави з процесом завантаження зерна ознайомилися представники дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, зокрема посол Сполучених Штатів Америки Бріджит Брінк, посол Великої Британії Мелінда Сіммонс, посол Італії П’єр Франческо Дзадзо, посол Канади Лариса Ґаладза, посол Федеративної Республіки Німеччина Анка Фельдгузен, заступник глави представництва ЄС Ремі Дюфло, координатор системи ООН Оснат Лубрані.

Як повідомляв Укрінформ, 27 липня у Стамбулі було відкрито Спільний координаційний центр, що опікуватиметься вивезенням зерна та іншого продовольства з портів України Чорним морем.

Фото: Фейсбук Володимира Зеленського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-