Судно Rojen першим повезе з Чорноморська до Британії українську кукурудзу - ЗМІ

Судно Rojen першим повезе з Чорноморська до Британії українську кукурудзу - ЗМІ

Укрінформ
Балкер Rojen, завантажений 40 тис. тонн української кукурудзи, може першим вирушити з порту Чорноморська до Великобританії в рамках Стамбульських угод, підписаних 22 липня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє профільне видання Ukrainian Shipping Magazine.

«Балкер Rojen – перше судно, котре пройде «зерновим коридором» в Чорному морі. Судно болгарської компанії Rojen Maritime Ltd. ще 21 лютого зайшло до порту «Чорноморськ», - йдеться у повідомленні USM.

За даними видання, гідрографічна станція Odesa-Navtex визначила координати маршрутів для суден-зерновозів, які вийдуть з українських портів у напрямку Туреччини. Судна виходитимуть з портів Одеси та Чорноморська і рухатимуться у певну зону Чорного моря. Подальше прямування «зерновим коридором» дозволено лише караванам, очолюваним українським буксиром.

Ймовірно, безпеку караванів забезпечуватимуть турецькі фрегати типу МЕКО – F243 «Йілдірім» та F242 «Фатіх», а також підводний човен. У певній зоні Чорного моря судна «зернового каравану» перевірятимуть учасники Стамбульської угоди. Також у цій зоні формуватимуться каравани з суден, що йдуть у напрямку українських портів.

Читайте також: Посли G7 і Туреччини прибули в Одесу для нагляду за виконанням «зернової угоди»

За інформацією USM, суховантажник Rojen отримав дозвіл покинути порт «Чорноморськ» і прямувати з вантажем кукурудзи до Великобританії.

Як повідомляв Укрінорм, посли країн G7 і Туреччини в Україні прибули 29 липня до Одеси, щоб засвідчити важливість виконання угоди про відновлення експорту українського продовольства.

За результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії, 22 липня підписано угоду, в рамках якої здійснюватиметься вивіз зерна та іншого продовольства з портів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-