Китай дзеркально відповів на нові санкції Євросоюзу

Китай дзеркально відповів на нові санкції Євросоюзу

Укрінформ
Пекін надав відповідь на санкції Брюсселя проти китайських чиновників за передбачувані порушення прав людини у китайській провінції Сіньцзянь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Напередодні у ЄС звинуватили китайських чиновників у масових затриманнях представників мусульманської меншини - уйгурів та порушеннях прав людини в провінції Сіньцзянь та запровадили перші санкції проти Пекіна, з часів ембарго на продаж зброї 1989 року після розстрілів демонстрантів на площі Тяньаньмень.

Міністерство закордонних справ КНР заявило, що члени Європарламенту: Рейнхард Бутікофер, Майкл Галер, Рафаель Глюксманн, Ільхан Кючюк та Міріам Лексманн, «серйозно зашкодили суверенітету та інтересам Китаю й зловмисно поширюють брехню та дезінформацію».

Іншими особами, щодо яких застосовано санкції Китаєм, стали голландський політик Сьєрд Вімер Сьоердсма, бельгійський парламентар Самуель Коголаті, член парламенту Литви Довіле Сакалієне та двоє вчених - Адріан Зенц з Німеччини та Бьорн Йерден зі Швеції.

Читайте також: Штати готують нові санкції проти РФ, Китаю та Ірану за втручання у вибори - CNN

«Зацікавленим особам та їх родичам заборонено в'їжджати до материкового Китаю, Гонконгу та Макао», - заявили у міністерстві закордонних справ КНР.

Цим особам, а також компаніям та асоційованим з ними установам заборонено вести бізнес із Китаєм.

Окрім того, суб'єктами санкцій стали: Комітет з питань політики та безпеки Ради ЄС; Підкомітет з прав людини Європейського парламенту; Інститут китайських досліджень Меркатора у Німеччині та Фонд Альянсу демократій у Данії.

Як повідомлялося, у розташованому на заході Китаю Сіньцзян-Уйгурському автономному окрузі офіційний Пекін вдається до масових затримань, примусової праці та інших порушень щодо представників мусульманської меншини уйгурів.

У липні минулого року Адміністрація президента США Дональда Трампа запровадила обмежувальні заходи проти 11 китайських компаній за їхню причетність до порушень прав уйгурів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-