Нідерланди готують позов до ЄСПЛ проти Росії через збитий МН17

Нідерланди готують позов до ЄСПЛ проти Росії через збитий МН17

Укрінформ
Нідерланди готують позов до Європейського суду з прав людини проти Росії через збитий шість років тому над окупованою частиною Донбасу пасажирський літак рейсу МН17.

Таке рішення ухвалив 10 липня уряд Нідерландів, повідомляється на урядовому порталі Нідерландів.

"Досягнення справедливості для 298 загиблих у трагедії MH17 та їхніх родичів є і залишатиметься пріоритетом уряду. Крок, який ми робимо сьогодні, подаючи справу до ЄСПЛ і тим самим максимально підтримуючи скарги родичів загиблих, наближає нас до цієї мети", - наголосив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок.

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2018 року Нідерланди та Австралія офіційно обвинуватили Росію у причетності до катастрофи рейсу МН17.

У березні цього року Окружний суд Гааги розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17 у небі над Донбасом. Для розгляду справи MH17 судовий комплекс "Схіпхол", що розташований за 50 км від Гааги, зарезервовано на рік.

Читайте також: Шоста річниця трагедії МН17: у Нідерландах зачитають імена загиблих, масові заходи скасували

19 червня 2019 року Міжнародна спільна слідча група назвала імена чотирьох чоловіків, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування "Бука". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ генштабу збройних сил РФ, глава "РУ ДНР" Сергій Дубинський, підполковник-спецпризначенець ГРУ Олег Пулатов (усі — громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

Читайте також: СБУ затримала екскуратора ватажків "ДНР", причетного до збиття MH17

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над окупованою частиною Донбасу 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-