НАЗК знайшло порушення у звітах всіх парламентських партій

НАЗК знайшло порушення у звітах всіх парламентських партій

Укрінформ
НАЗК затвердило останні 54 висновки за результатами аналізу звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІV квартал 2018 року. У звітах усіх парламентських фракцій виявлені порушення.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"42 висновки містять інформацію про виявлені порушення. В тому числі і висновки за звітами парламентських політичних партій "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка "Солідарність", "Об’єднання "Самопоміч", "Радикальна партія Олега Ляшка", "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" (висновок про виявлені порушення за звітом політичної партії "Опозиційний блок" був затверджений рішенням Національного агентства раніше, 22.03.2019) містять інформацію про виявлені порушення встановленого порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії (стаття 212-15 КУпАП)", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі розповіли, що порушення порядку подання звіту політичної партії та встановленого порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії виявлені у звітах політичних партій: "Україна завтра", "Наш край", "За конкретні справи", "Слов’янська партія", "Розумна сила", "Соціалісти", "Соціальна справедливість", "Партія зелених України", "Соціал-демократична партія", "Всеукраїнське об’єднання "Свобода", "Наш дім – Одеса", "Народної дії "Надія", "Нова політика", "Промисловців і підприємців України", "Українська морська партія Сергія Ківалова", "За Україну!", "Українська республіканська партія", "Малого і середнього бізнесу".

Читайте також: Поліція перевірить розпорядників п'яти виборчих фондів через заборонені внески

Порушення є також у звітах політичних партій: "Наші", "Воля", "Ліберально-демократична партія України", "Партія пенсіонерів України", "УДАР (Український демократичний альянс за реформи) Віталія Кличка", "Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість", "Демальянс (Демократичний альянс)", "Слуга народу", "Громадський рух "Народний контроль", "Рідний дім", "Народна єдність", "Громадський рух Миколи Томенка "Рідна країна", "Національний корпус", "Громадянська позиція", "Партія порядних громадян", "Українське об’єднання патріотів – УКРОП", "Сила людей", "КМКС «Партія угорців України", "Партія "Відродження".

Всього за ІV квартал 2018 року до Національного агентства надійшли 276 звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

Щодо виявлених порушень передбачена відповідальність за статтями 212-21, 212-15 КУпАП (штраф на громадян від 70 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 100 до 130 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією суми внеску на підтримку політичної партії, наданої або отриманої з порушенням закону).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-