Поліція перевірить розпорядників п'яти виборчих фондів через заборонені внески

Поліція перевірить розпорядників п'яти виборчих фондів через заборонені внески

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до поліції матеріали на розпорядників п'яти виборчих фондів.

Про це у Facebook повідомила член НАЗК Наталія Корчак.

"До Нацполіції відправлені матеріали на розпорядників виборчих фондів Юрія Кармазіна, Віктора Кривенка, Євгенія Мураєва, Ігоря Смешка та Віталія Скоцика", - повідомила вона.

Корчак зазначила, що матеріали щодо можливих ознак кримінального правопорушення НАЗК направило за фактами виявлених порушень у здійсненні добровільних внесків до виборчого фонду кандидатів та дій розпорядників фондів, які "закривають очі на вимогу закону відмовитися від внесків і перерахувати кошти до бюджету".

Читайте також: Порошенко планує "перезавантажити" НАЗК та САП — активістка

"При цьому, всім розпорядникам було повідомлено про надходження внесків з порушенням закону та про зобов’язання відмовитися від таких внесків протягом 3-ох днів", - зазначила член НАЗК.

Корчак зауважила, що йдеться про такі умисні неповернення внесків до бюджету: 250 000 грн, що надійшли до фонду Кармазіна, 191 750 грн - до фонду Кривенка; 1 808 500 грн - до фонду Мураєва; 1 000 000 грн - до фонду Смешка; 554 000 грн - до фонду Скоцика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-