Лідер венесуельської опозиції Гуайдо заразився коронавірусом

Лідер венесуельської опозиції Гуайдо заразився коронавірусом

Укрінформ
Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо захворів на коронавірусну хворобу.

Про це він повідомив у Твітері, передає Укрінформ.

"Як чинний президент (проголошений опозицією - ред.) ... хочу повідомити країну, що після чотирьох днів карантину через занедужання та попри вжиті запобіжні заходи я отримав позитивний тест на COVID-19", - написав Гуайдо.

Він також зазначив, що переносить захворювання в легкій формі і перебуває на самоізоляції.

Як повідомлялося, під час президентських виборів у Венесуелі в 2018 році були викриті масштабні маніпуляції з боку режиму президента Ніколаса Мадуро. Відтоді у країні триває боротьба за владу між лівонаціоналістичним урядом і правоцентристською опозицією на чолі з головою парламенту Хуаном Гуайдо.

Читайте також: Facebook заморозив сторінку Мадуро через фейки про COVID-19

Парламент — Національна асамблея — є єдиним державним інститутом, який перебуває під контролем опозиції. Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом у січні 2019 року, що визнали близько 60 країн світу, серед яких Німеччина та США. Однак Мадуро, на боці якого армія, як і раніше, утримує реальну владу в країні. Його легітимність визнали Росія та Китай.

На парламентських виборах у Венесуелі у грудні 2020 року соціалістичні сили на чолі з Мадуро здобули більшість голосів виборців. Основні опозиційні партії бойкотували ці вибори.

Читайте також: Україна приєдналася до санкцій ЄС проти Венесуели

За даними Worldometer, у світі виявлено 127 306 311 випадків коронавірусу, зокрема 2 789 915 летальних, одужали 102 582 040 осіб.

 Фото: zn.ua GLOBAL LOOK Press / Boris Vergara/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-