Берлін закликає до посилення санкцій проти КНДР

Берлін закликає до посилення санкцій проти КНДР

Укрінформ
У Берліні засудили черговий ракетний запуск КНДР і закликали ще більше посилити санкції проти Пхеньяна. 

Про це йдеться в заявах відомства федерального канцлера і зовнішньополітичного відомства, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Канцлер Меркель найсерйознішим чином засуджує нову провокацію - запуск ракети до японських берегів. Сьогодні важливіше ніж будь-коли об'єднатися проти загрози міжнародної безпеки з боку Пхеньяна", - заявив офіційний представник уряду Штеффер Зайбер, який разом з Ангелою Меркель знаходиться в Абіджані, де в середу відкривається саміт Африканського союзу і Європейського союзу. 

Глава МЗС ФРН Зігмар Габріель, що перебуває в Росії, також засудив запуск ракети КНДР. "Така нерозсудлива поведінка Північної Кореї - це величезний ризик для міжнародної безпеки... Цій загрозі ми, як світова спільнота, маємо протистояти чітко й рішуче. Ми повинні посилити тиск на Північну Корею, тільки так можна добитися успіху, знайти мирне вирішення і притягнути Північну Корею до усвідомлення необхідності переговорів", - підкреслив він.

Міністр закликав КНДР поважати й дотримуватися всіх резолюцій Ради безпеки ООН і негайно припинити всі без винятку заходи у рамках ракетно-ядерної програми, що суперечить міжнародному праву.

У середу МЗС викликав північнокорейського посла у ФРН. Німеччина - одна з небагатьох країн, яка має у себе посольство КНДР і власне - у Пхеньяні.

Читайте також: Київ засуджує новий запуск Пхеньяном балістичної ракети

Як повідомлялося, Північна Корея провела в середу вранці чергове ракетне випробування. Випущена в Пхеньсуна, у безпосередній близькості від столиці Пхеньяна, ракета, пролетіла над територією Північної Кореї близько 1000 км і впала у винятковій економічній зоні Японії в море.

Фото: KCNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-