Прощання з колишнім політв'язнем Афанасьєвим відбудеться 30 грудня в Києві

Прощання з колишнім політв'язнем Афанасьєвим відбудеться 30 грудня в Києві

Укрінформ
Колишнього політв'язня Геннадія Афанасьєва, який загинув на фронті, поховають у Вишневому Київської області 30 грудня, відспівування відбудеться у Михайлівському Золотоверхому соборі.

Про це повідомила у Фейсбуку мати Геннадія - Ольга Афанасьєва, передає Укрінформ.

«18 грудня в районі с. Золотарівки Луганської області героїчно загинув справжній патріот України, мужній воїн Геннадій Афанасьєв», - написала вона.

За словами Ольги Афанасьєвої, Прощання з колишнім політв'язнем та відспівування відбудеться 30 грудня об 11:00 у Михайлівському Золотоверхому соборі.

Поховання - о 13:00 у місті Вишневому на Київщині (вул. Київська, 2д).

Як відомо, Афанасьєв - активіст громадянського спротиву російській окупації Криму, політв'язень. Один із обвинувачених у справі так званих «терористів групи Сенцова». Був заарештований до того, як співробітники фсб взяли під варту Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Читайте також: Прощальне слово Афанасьєву - воїну, колишньому бранцю кремля та фсб

Затримання Афанасьєва відбулося 9 травня 2014 року на одній з вулиць Сімферополя. 31 липня 2015 року, виступаючи на суді у справі Сенцова й Кольченка як свідок обвинувачення, Афанасьєв заявив, що відмовляється від попередніх свідчень, оскільки вони були зроблені під тортурами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-