Суд відклав засідання з обрання запобіжного заходу голові ОАСК

Суд відклав засідання з обрання запобіжного заходу голові ОАСК

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд відклав розгляд клопотання з обрання запобіжного заходу голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку на 5 листопада.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ВАКС.

"29 жовтня у Вищому антикорупційному суді мало відбутися судове засідання щодо розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу голові Окружного адміністративного суду Києва. Наступне судове засідання заплановано на 10:00 5 листопада 2020 року", - йдеться у повідомленні.

Засідання не відбулося, оскільки підозрюваний та його захисники вдруге не з’явилися до суду.

Як повідомлялося, 17 липня детективи НАБУ провели обшуки в приміщеннях Окружного адмінсуду міста Києва та Державної судової адміністрації.

Читайте також: Голова Окружного адмінсуду Вовк заявляє, що не є підозрюваним у справі НАБУ

За даними НАБУ, були оголошені підозри голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику та ще п’ятьом суддям цього суду, а також голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

За версією слідства, ці особи діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їхній роботі.

21 липня у НАБУ повідомили, що у рамках кримінального провадження, по якому в ОАСК НАБУ проводило обшуки, на допит викликано 10 підозрюваних осіб.

Читайте також: Голова ОАСК наполягає, що ухвала щодо Ситника - законна

Водночас в ОАСК заявляли, що не можуть передати 8 своїм суддям повістки на допити в НАБУ, бо всі вони наразі у відпустках.

11 серпня керівник апарату ОАСК повернув до Офісу генпрокурора невручені підозри п’ятьом суддям суду.

Тоді ж НАБУ оголосило в розшук п’ятьох суддів ОАСК, серед яких голова ОАСК Павло Вовк, та двох членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

12 серпня до Окружного адміністративного суду міста Києва знову направили підозри суддям, які з ОАСК раніше повернули в Офіс генпрокурора.

Читайте також: ОАСК роз'яснив своє рішення про вилучення Ситника з реєстру як очільника НАБУ

15 серпня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала подання до Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення з посад голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег.

17 серпня директор НАБУ Артем Ситник заявив, що Національне антикорупційне бюро не провело допит голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка 17 серпня, оскільки його захисники просили перенести допит на пів години пізніше, але самі прийшли раніше.

1 вересня Вища рада правосуддя повернула без розгляду генеральному прокурору Ірині Венедіктовій клопотання про відсторонення від правосуддя голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, судді ОАСК Володимира Келеберди, а також не погодилась на тимчасове відсторонення суддів Євгенія Аблова, Ігоря Качура, Олексія Огурцова та Ігоря Погрібніченка.

Читайте також: Верховний суд заявляє, що “плівки ОАСК” наробили значної шкоди

Як повідомлялося, 5 жовтня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України викликало голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та трьох суддів для участі в процесуальних діях на 9 та 12 жовтня.

Водночас ЗМІ поінформували, що Печерський районний суд зобов’язав Офіс генерального прокурора прибрати з Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про те, що голові Окружного адміністративного суду міста Києва Павлу Вовку повідомили про підозру.

Фото: oask.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-