Уряд оголосив конкурси на посади заступників голови Держкіно

Уряд оголосив конкурси на посади заступників голови Держкіно

Укрінформ
Кабінет Міністрів України своїм рішенням оголосив з 2 грудня повторний конкурс на посаду голови Держкіно, а з 6 грудня - на посади першого заступника, а також заступника голови Держкіно.

Розпорядження оприлюднив 3 грудня Урядовий портал.

“Відповідно до пункту 2 частини першої статті 30 Закону України “Про державну службу” оголосити з 2 грудня 2019 р. повторний конкурс на зайняття посади голови Державного агентства з питань кіно з визначенням умов проведення конкурсу згідно з додатком”, - зазначається в розпорядженні Кабінету Міністрів від 27 листопада 2019 року № 1166-р.

“Відповідно до частини другої статті 23 Закону України “Про державну службу” оголосити з 6 грудня 2019 р. конкурс на зайняття посади першого заступника голови Державного агентства з питань кіно з визначенням умов проведення конкурсу згідно з додатком”, - ідеться в розпорядженні від 20 листопада № 1183-р.

“Відповідно до частини другої статті 23 Закону України “Про державну службу” оголосити з 6 грудня 2019 р. конкурс на зайняття посади заступника голови Державного агентства з питань кіно з визначенням умов проведення конкурсу згідно з додатком”, - зазначається в розпорядженні від 20 листопада № 1182-р.

Як повідомляв Укрінформ, українські кіноорганізації оприлюднили 2 грудня відкритий лист до Прем'єр-міністра України, в якому заявили, що відновлення довіри до конкурсу в рамках наявної нормативної бази є неможливим і вони не бачать можливості для проведення повторного конкурсу у тій ситуації, яка склалася. Вони запропонували звільнити з Комісії з питань вищого корпусу державної служби політично заангажованого пана Корнієнка; прийняти рішення про повторне проведення співбесіди або оперативно внести зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби і запровадження права Комісії з питань вищого корпусу державної служби провести співбесіду повторно, за скаргою одного із кандидатів. Автори листа підкреслили, що обидва варіанти передбачають необхідність скасування повторно оголошеного конкурсу на голову Держкіно, а також звільнення із комісії Корнієнка.

Читайте також: Бородянський хоче дізнатися, чи ефективно продюсери витрачають гроші Держкіно

За результатами першого конкурсу, генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, яка залишилась єдиною кандидаткою на посаду голови Держкіно, не пройшла 21 листопада співбесіду в Національному агентстві з питань державної служби (НАДС). У відповідь представники української кіноіндустрії оприлюднили 22 листопада відкритий лист на ім'я перших осіб держави, в якому висловили незгоду з висновками НАДС і вийшли 25 листопада на акцію до будівлі НАДС на підтримку Сінькевич. Юристи, що взялися захищати кандидатку, заявили, що домагатимуться перегляду рішення НАДС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-