Верховний суд почав розгляд скарги Вишинського

Верховний суд почав розгляд скарги Вишинського

Оновлено
Укрінформ
Касаційний кримінальний суд у складі Верховного суду розпочав розгляд скарги захисту керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського на рішення суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Верховний суд почав розгляд скарги Кирила Вишинського / Фото: Геннадія Мінченка. Укрінформ

На судове засідання прибула російський омбудсмен Тетяна Москалькова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

В коментарі журналістам вона висловила сподівання, що Верховний суд змінить Вишинському запобіжний захід на непов'язаний з триманням під вартою.

"Дуже хотілося б сподіватися, що суд ухвалить рішення про заміну йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на підписку про невиїзд або домашній арешт, враховуючи його вік та стан здоров'я", - заявила вона.

Москалькова також заявила, що "це незвичний випадок, коли людині за професійну діяльність висунуто звинувачення".

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня 2018 року прокуратура спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами ведення Росією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні та державної зради провела обшуки в редакції порталу "РИА Новости-Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність.

За результатами слідчих дій були отримані докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки. Керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського заарештували без права внесення застави і оголосили підозру в державній зраді.

Читайте також: Денісова показала, в якій камері СІЗО сидить Вишинський

Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. Він усі обвинувачення заперечує.

За результатом досудового розслідування прокуратура АР Крим направила обвинувальний акт відносно Вишинського до Подільського райсуду Києва для розгляду по суті.

Сам Вишинський зараз перебуває у Київському слідчому ізоляторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-