Денісова показала, в якій камері СІЗО сидить Вишинський

Денісова показала, в якій камері СІЗО сидить Вишинський

Фото
Укрінформ
Представник офісу уповноваженого Верховної Ради України з прав людини перевірив умови утримання у СІЗО Кирила Вишинського.

Про це у Facebook написала уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова.

"Вчора адвокатом Кирила Вишинського була розповсюджена інформація, що громадянин України перебуває в Лук’янівському СІЗО у камері без електрики та матраца. Сьогодні працівником Департаменту національного превентивного механізму Секретаріату уповноваженого ВР України з прав людини було здійснено моніторинговий візит для перевірки умов тримання Вишинського у Державній установі "Київський слідчий ізолятор", - написала вона.

Умови утримання у СІЗО Кирила Вишинського

За результатами перевірки виявлено, що приміщення, де утримується Кирило Вишинський, світле, електрифіковане та чисте, має централізоване опалення та водопостачання. Також він забезпечений питною водою, побутовим приладдям та посудом, має окреме спальне місце та чисту постіль.

"Умови утримання відповідають вимогам законодавства і скарг ув’язнений на них не пред’являв", - наголосила омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня 2018 року прокуратура спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами ведення Росією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні та державної зради провела обшуки в редакції порталу "РИА Новости-Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність.

Читайте також: Україна пропонує РФ синхронний доступ лікарів до Вишинського і Гриба

За результатами слідчих дій були отримані докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки. Керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського заарештували і оголосили підозру в державній зраді.

Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. Він усі обвинувачення заперечує.

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-