"Перець FM", "UA:Перший" та "UА:Херсон" отримали дозволи на тимчасове мовлення

Укрінформ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення видала дозволи на тимчасове мовлення ТОВ "ТРК Клас" ("Перець FM" і "Стильное") та ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" ("UA:Перший" та "UА:Херсон").

Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні у четвер, повідомляє прес-служба регулятора.

"Компанія "ТРК Клас" ("Перець FM", "Стильное") використовуватиме частоту 96,4 МГц у смт Чаплинці. Програми ПАТ "НСТУ" (телеканал "UА:Перший") виходитимуть в ефір на 22 ТВК у смт Каланчаку, 27 ТВК у смт Лазурному і 10 ТВК у м. Скадовську Херсонської області. "UA:Херсон" вестиме мовлення на 30 ТВК у смт Новотроїцькому та на 41 ТВК у смт Каланчаку Херсонської області", - йдеться у повідомленні.

Термін дозволів на тимчасове мовлення – 1 рік із дати ухвалення рішення регулятором.

Як уточнили Укрінформу в Нацраді, на сьогодні на територіях із особливим режимом мовлення в Луганській, Донецькій і Херсонській областях мовлять 23 FM-радіостанції на 96 частотах, 10 телеканалів здійснюють мовлення в аналогу та 16 — у цифровому форматі.

Читайте також: Нацрада ще раз перевірить телеканал "Наш"

Як повідомлялося, відповідно до закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України", що був ухвалений 7 грудня 2017 року, дозволи на тимчасове мовлення видаються Національною радою без проведення конкурсу і безоплатно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-