Нацрада ще раз перевірить телеканал

Нацрада ще раз перевірить телеканал "Наш"

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проведе ще одну перевірку телеканалу "Максі-ТВ" (ТОВ “Наша Прага”), на базі якого мовить телеканал “Наш”.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Нацрада, провівши перевірку мовника 15 січня, зафіксувала порушення частини закону "Про телебачення і радіомовлення". Так, телеканал "Максі-ТВ" не дотримувався умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення. Зокрема в ефірі були відсутні культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, розважальні, дитячі передачі та фільмопоказ. Відповідно формат мовлення не відповідає ліцензійним умовам, за якими телеканал є культурологічно-розважальним і має здійснювати фільмопоказ щонайменше упродовж 3 годин на добу. Фактично ж "Максі-ТВ" став інформаційно-аналітичним мовником.

Таке порушення за ліцензіатом Нацрада фіксує не вперше. Зважаючи на це, Нацрада у четвер планувала ухвалити рішення, згідно з яким мала звернутися до суду з позовом щодо анулювання ліцензії телеканалу "Максі-ТВ" (ТОВ "Наша Прага"). Але через технічну помилку у документах, які надійшли на адресу телеканалу, вирішено, що регулятор ще раз перевірить телеканал "Максі-ТВ" (ТОВ "Наша Прага").

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада новий інформаційний телеканал "Наш" вийшов в ефір на базі каналу "Максі-ТВ (Maxxi TV)" (ТОВ "Наша Прага"). Його власником є батько народного депутата Євгена Мураєва — Володимир Мураєв.

Читайте також: Скарги угорців Закарпаття на недоступність українського ТБ перебільшені - ОДА

Під час моніторингу мовлення ліцензіата Нацрада виявила, що телерадіоорганізація використовує логотип, який не передбачено умовами ліцензії. Так, на момент проведення моніторингу транслювався логотип "Максі-ТВ незабаром НАШ", хоча мав би бути логотип "Максі-ТВ". Зваживши на ці ознаки порушення, регулятор призначив позапланову перевірку ліцензіата. За її результатами телеканалу було оголошено попередження за самовільний запуск і відмовлено в переоформленні ліцензії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-