ВР відхилила законопроект про заборону вбивства безпритульних тварин

ВР відхилила законопроект про заборону вбивства безпритульних тварин

Укрінформ
Рада відхилила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу)" щодо відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

За ухвалення відповідного проекту закону № 6598 за основу проголосував 151 народний депутат, за повернення до комітету на доопрацювання - 169 та за повернення суб'єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання - 177 при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проект закону відхилений, на жаль. І дуже прикро, що ми не змогли дати адекватну відповідь на труднощі, які маємо у цій сфері", - підсумував голова ВР Андрій Парубій.

Законопроектом передбачалося внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України, Кримінально-процесуального кодексу України та законів України "Про тваринний світ", "Про захист тварин від жорстокого поводження", "Про мисливське господарство та полювання", «Про Червону книгу України» та "Про Національну поліцію".

"Цим законопроектом ми зможемо узгодити норми законодавства щодо жорстокого поводження з тваринами", - сказав один із авторів законопроекту - Голова підкомітету з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Павло Дзюблик, презентуючи законопроект.

Читайте також: На Луганщині запровадили відстріл диких тварин

Законопроект №6598 пропонував заборонити вбивство та каліцтво безпритульних тварин, утримання ведмедів та інших хижих тварин у ресторанах, готелях і розважальних центрах, фотопослуги та жебрацтво з тваринами, використання вогню та інших жорстоких способів при дресируванні тварин у цирку. Водночас розробники документу виступали проти евтаназії як способу регулювання чисельності безпритульних тварин, викидання тварин на вулицю та пропаганди жорстокого поводження із ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-