На Луганщині запровадили відстріл диких тварин

На Луганщині запровадили відстріл диких тварин

Укрінформ
З листопада на Луганщині запроваджений відстріл хижих та шкідливих тварин навколо населених пунктів з метою запобігання розповсюдження таких небезпечних захворювань, як сказ та африканська чума.

Про це сказав заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко на засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації з питань недопущення виникнення африканської чуми свиней і сибірки тварин та заходів з профілактики і ліквідації сказу тварин на території області, повідомляє прес-служба ОДА.

«Під час засідання Юрій Клименко зазначив, що з листопада запроваджується відстріл хижих та шкідливих тварин на території лісомисливських господарств та навколо населених пунктів, які розташовані у Луганській області, крім Новоайдарського, Попаснянського та Станично-Луганського районів. Адже епізоотична ситуація щодо захворювання тварин на сказ та африканську чуму в області залишається складною», – йдеться в повідомленні.

Було зазначено, що у поточному році оголошено 39 неблагополучних пунктів, в яких захворіло на сказ 57 тварин. Крім того, від укусів та подряпин тварин постраждали та звернулися за антирабічною допомогою 828 осіб, з яких 453 особам призначено щеплення проти сказу.

Читайте також: На Луганщині закликали Київ посприяти в організації опалювального сезону в регіоні

Чисельність диких хижаків та здичілих тварин за останні три роки збільшилась майже в чотири рази. Останнім часом у Біловодському Сватівському, Міловському, Станично-Луганському та Попаснянському районах все частіше фіксуються напади вовків та лисиць на свійських тварин та птицю.

Крім того, є проблема з регуляції чисельності безпритульних тварин. В області не зареєстровано жодного притулку для бродячих тварин, а відповідна робота на місцевих рівнях не є системною. Для вирішення цієї проблеми залучено харківське КП «Центр поводження з тваринами» та громадську організацією «Зооконтоль» для проведення стерилізації та щеплення проти сказу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-