На Луганщині закликали Київ посприяти в організації опалювального сезону в регіоні

На Луганщині закликали Київ посприяти в організації опалювального сезону в регіоні

Укрінформ
Луганська обласна влада звернеться до Президента України та уряду щодо внесення заборони на обмежування постачання енергоносіїв на Луганщині.

Таку інформацію оприлюднила сьогодні прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«Це одне з низки рішень, прийнятих учора ввечері за дорученням виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Сергія Філя на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На ньому розглянуто заходи відносно попередження виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної зі зривом опалювального сезону у містах Гірське, Золоте Попаснянського району та Сєверодонецьк», - йдеться в повідомленні прес-служби ОДА.

На заході було заявлено, що вже відбулося засідання Кабінету Міністрів України стосовно надання НАК «Нафтогаз України» номінацій на отримання природного газу підприємствами теплопостачання ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» та КП «Первомайськтеплокомуненерго», яке подає опалення у Гірське та Золоте. Номінацій вони ще не отримали.

Також учора відбулася нарада у Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, де віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко доповів про проблеми навколо цих двох підприємств. Наразі в області очікують на можливі рішення.

Крім того, члени комісії прийняли ряд рішень, які підлягають терміновому виконанню та знаходяться на контролі в.о. голови ОДА Філя. Зокрема, до Президента України, Прем’єр-міністра та профільних міністерств направлять звернення щодо прийняття проекту постанови Кабінету Міністрів України про затвердження заходів, спрямованих на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання, які розташовані на підконтрольній українській владі території Луганської та Донецької областей. Це дозволить не обмежувати постачання електроенергії та газу комунальним підприємствам.

Читайте також: На прес-конференції в Укрінформі назвали успішні галузі Луганщини

Ще одне звернення направлять до Фонду державного майна України з метою розділення ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» на окремі підприємства з виробництва теплової енергії та генерації електроенергії.

ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» та КП «Первомайськтеплокомуненерго» необхідно розпочати відбір газу для котельнь з метою недопущення надзвичайної ситуації.

ПАТ «Луганськгаз» рекомендовано забезпечити безперебійне газопостачання до теплопостачальних та теплогенеруючих підприємств області для сталого проходження опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-