Судам не довіряють майже 80% українців

Судам не довіряють майже 80% українців

Опитування
Укрінформ
Українським судам не довіряють 78% громадян.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, які представили на прес-конференції директор інституту Володимир Паніотто і його заступник Антон Грушицький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Судам України скоріше або повністю довіряють 12,3% жителів, не довіряють - 78,5%. Ще 9,2% респондентів не визначилися зі своєю думкою або відмовилися відповідати", - йдеться у результатах дослідження.

Крім того, серед респондентів, які чули про проведення судової реформи в Україні, 0,9% вважають її повністю успішною, 10,2% - у цілому успішною, хоча вбачають деякі негативні аспекти. Водночас 23,7% вважають судову реформу в цілому неуспішною, хоча вбачають деякі позитивні зрушення, а 44% дотримуються думки, що реформа була повністю неуспішною.

Читайте також: В Україні запрацювали новостворені апеляційні суди

Крім того, згідно з опитуванням, 53,2% респондентів хотіли би побачити в результаті успішного проведення судової реформи позбавлення суддівської недоторканності і привілеїв, 49,4% вважають, що потрібно запровадити майнову відповідальність суддів за незаконні рішення. Водночас 40,5% опитаних хочуть скорочення термінів розгляду справ у судах, а 38,8% респондентів виступають за прискорення виконання судових рішень.

Опитування було проведене КМІС з 12 по 24 вересня по всій території України, крім Криму і окупованих частин Донецької і Луганської областей. Всього було опитано 2011 респондентів. Похибка не перевищує 3,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-