В Україні запрацювали новостворені апеляційні суди

В Україні запрацювали новостворені апеляційні суди

Укрінформ
Відсьогодні в Україні новостворені апеляційні суди розпочали процесуальну діяльність.

Про це інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності Вищої ради правосуддя.

Як зазначається, відповідно до повідомлень голів новоутворених судів свою процесуальну діяльність із 3 жовтня 2018 року розпочали низка апеляційних судів.

Як зазначається, ідеться про Дніпровський апеляційний суд, Волинський апеляційний суд, Херсонський апеляційний суд, Житомирський апеляційний суд, Луганський апеляційний суд, Чернігівський апеляційний суд, Хмельницький апеляційний суд, Миколаївський апеляційний суд, Івано-Франківський апеляційний суд, Закарпатський апеляційний суд, Харківський апеляційний суд, Рівненський апеляційний суд, Київський апеляційний суд, Тернопільський апеляційний суд, Донецький апеляційний суд, Перший апеляційний адміністративний суд, Третій апеляційний адміністративний суд, П'ятий апеляційний адміністративний суд, Шостий апеляційний адміністративний суд, Сьомий апеляційний адміністративний суд, Восьмий апеляційний адміністративний суд, Західний апеляційний господарський суд, Центральний апеляційний господарський суд, Північний апеляційний господарський суд, Південно-Західний апеляційний господарський суд та Східний апеляційний господарський суд.

Читайте також: ВРП подасть на затвердження Президенту кандидатури шістьох суддів

Зазначається, що відповідно до ч. 6 ст. 147 закону України «Про судоустрій і статус суддів» у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (відповідних адміністративно-територіальних одиниць), та утворення нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території, суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті «Голос України» повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.

Як повідомлялося, указом Президента України Петра Порошенка 29 грудня 2017 року №452/2017 «Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах» було утворено 26 апеляційних судів.

Окрім того, двома іншими указами (№454/2017 та № 455/2017) було утворено апеляційні господарські суди в апеляційних округах та апеляційні адміністративні суди в апеляційних округах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-