Страчений росіянами військовослужбовець  - родом із Житомирщини

Страчений росіянами військовослужбовець - родом із Житомирщини

Ексклюзив
Укрінформ
Страчений росіянами військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Шадура родом із села Мала Деревичка Любарської громади Житомирської області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів староста Глезненської Старостинського округу Любарської територіальної громади Сергій Мельник.

«Тимофій Шадура із села Мала Деревичка. Він був мобілізований і в кінці грудня минулого року пішов захищати Україну. Він із багатодітної сім’ї, де виховувалося шестеро дітей – 5 синів і донька. Тимофій був найстаршим», - зазначив Мельник.

За його словами, чоловік працював у колгоспі, а потім займався домашнім господарством. Своєї сім’ї не мав, проживав із мамою.

Читайте також: Страченим росіянами українцем є військовослужбовець Тимофій Шадура - Сухопутні війська

Мельник додав, що Тимофій Шадура був безвісти зниклим, а про те, що на відео страти військового був саме він, рідні дізналися напередодні.

«У громаді всі шоковані, плачуть. Від себе скажу, що вчинок Тимофія Шадури – героїчний, адже він, як герой, сказав «Слава Україні!», - зазначив Мельник.

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня у мережі з’явилось відео, на якому росіяни розстріляли українського військовополоненого. На кадрах видно українського бійця, який на запитання росіян відповідає гаслом "Слава Україні!". Після цього загарбники пускають по ньому автоматну чергу. Де і коли було знято відео — невідомо.

СБУ та Генпрокуратура вже розслідують страту полоненого.

Читайте також: Кулеба закликав прокурора МКС розслідувати вбивство росіянами українського полоненого

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що жорстокий розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, — це порушення Женевських конвенцій і черговий воєнний злочин рф. російські військові, які вчинили страту, мають бути знайдені та покарані. Він додав, що вже відправив це жорстоке відео міжнародним партнерам та омбудсменам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину рф.

Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні 6 березня прокоментував відео розстрілу, яке вчинили російські окупанти. “Сьогодні зʼявилося відео, як окупанти по-звірячому вбили воїна, який хоробро сказав їм у вічі: “Слава Україні!”. Хочу, щоб ми всі разом, у єдності, відповіли на його слова: “Герою слава! Героям слава! Україні слава!”. І ми знайдемо вбивць”, - сказав Президент України.

У Сухопутних військах ЗСУ 7 березня повідомили, що страченим росіянами бійцем Збройних сил України, за попередніми даними, є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-