Страченим росіянами українцем є військовослужбовець Тимофій Шадура - Сухопутні війська

Страченим росіянами українцем є військовослужбовець Тимофій Шадура - Сухопутні війська

Укрінформ
Страченим росіянами військовослужбовцем Збройних сил України, за попередніми даними, є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляють Сухопутні війська ЗСУ.

“Вчора в соціальних мережах та засобах масової інформації було оприлюднено відеозапис розстрілу військовослужбовця Збройних сил України, якого російські окупанти стратили після його слів “Слава Україні!”. За попередніми даними, загиблим є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура”, - ідеться в повідомленні.

Шадура вважається зниклим безвісти з 3 лютого цього року після бойових дій в районі Бахмута Донецької області.

Читайте також: Лубінець надіслав країнам-партнерам відео із розстрілом росіянами полоненого: Це воєнний злочин

Тіло українського військовослужбовця знаходиться на тимчасово захопленій території. Остаточне підтвердження щодо особи може буде встановлено після повернення тіла та проведення відповідних експертиз.

Як повідомляв Укрінформ, у мережі з'явилися кадри того, як російські загарбники розстрілюють українського військового за фразу “Слава Україні!”.

6 лютого ​​Головне слідче управління Служби безпеки України зареєструвало кримінальне провадження щодо відео з розстрілом українського військовослужбовця росіянами.

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що жорстокий розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, — це порушення Женевських конвенцій і черговий воєнний злочин рф. російські військові, які вчинили страту, мають бути знайдені та покарані. Він додав, що вже відправив це жорстоке відео міжнародним партнерам та омбудсменам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину рф.

Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні 6 березня прокоментував відео розстрілу, яке вчинили російські окупанти. “Сьогодні зʼявилося відео, як окупанти по-звірячому вбили воїна, який хоробро сказав їм у вічі: “Слава Україні!”. Хочу, щоб ми всі разом, у єдності, відповіли на його слова: “Герою слава! Героям слава! Україні слава!”. І ми знайдемо вбивць”, - сказав Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-