СБУ відкрила справу щодо відео з розстрілом українського військового

СБУ відкрила справу щодо відео з розстрілом українського військового

Укрінформ
Головне слідче управління СБУ зареєструвало кримінальне провадження щодо відео з розстрілом українського військовослужбовця росіянами. 

Про це у Фейсбуці повідомив генпрокурор України Андрій Костін, передає Укрінформ.

“Відео жорстокого та зухвалого розстрілу беззбройної людини сьогодні сколихнуло суспільство. Головне слідче управління СБУ зареєструвало кримінальне провадження за ст. 438 ч. 2 ККУ – порушення законів та звичаїв війни”, - заявив генпрокурор.

Читайте також: Зеленський затвердив кадрові зміни в СБУ

За його словами, процесуальне керівництво здійснюватимуть прокурори ОГП.

“Навіть у війни є закони. Є норми міжнародного права, якими систематично нехтує злочинний російський режим. Та рано чи пізно за злочином буде кара. Усі причетні відповідатимуть перед законом”, - зазначив Костін.

Як повідомляв Укрінформ, у мережі з'явилися кадри того, як російські загарбники розстрілюють українського військового за фразу «Слава Україні». Де і коли було зняте відео — поки невідомо.

6 березня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розіслав країнам - міжнародним партнерам України і колегам-омбудсманам відео із розстрілом полоненого українського військовослужбовця російськими загарбниками як приклад чергового воєнного злочину рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-