Лубінець надіслав країнам-партнерам відео із розстрілом росіянами полоненого: Це воєнний злочин

Лубінець надіслав країнам-партнерам відео із розстрілом росіянами полоненого: Це воєнний злочин

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розіслав країнам-міжнародним партнерам нашої держави та колегам-омбудсманам відео із розстрілом полоненого українського військовослужбовця російськими загарбниками як приклад чергового воєнного злочину рф.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, — це порушення Женевських конвенцій. Це виявлення ницості та підлості. Відправив це відео міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину росії», - зазначив український омбудсман.

Лубінець зауважив, що дуже боляче дивитися на те, що роблять з нашими людьми росіяни.

«Коли у всьому світі слова «Слава Україні» викликають шану, повагу та гордість, росіяни за українське гасло розстрілюють... Мета України, як і всього демократичного світу, — притягнення російської федерації до відповідальності. росії доведеться відповідати за кожен скоєний воєнний злочин», - йдеться у дописі Лубінця.

Читайте також: Розстріл евакуаційної колони в Ірпені: оголосили підозру трьом російським військовим

Омбудсман оприлюднив відео щодо цього інциденту і зазначив, що воно містить не рекомендовано до перегляду людям з чутливою психікою та неповнолітнім.

Як повідомлялося, у мережі з'явилися кадри того, як російські загарбники розстріляли українського військового за фразу «Слава Україні». Де і коли було зняте відео — поки невідомо.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що вбивство українських полонених російськими військовими – приклад їх національної нікчемності та слабкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-