Бюджети ОТГ демонструють втричі більше зростання, ніж в інших громадах

Бюджети ОТГ демонструють втричі більше зростання, ніж в інших громадах

Децентралізація
Укрінформ
Упродовж січня-квітня 2018 року бюджети в цілому по місцевому самоврядуванню зросли на 21-22%, тоді як в об’єднаних територіальних громадах - на понад 60%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода під час брифінгу у Києві, присвяченому оголошенню відбору нових 25 громад для участі у програмі з питань децентралізації Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE), повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Об’єднання громад дає колосальний ефект. Я назву лише цифру: за січень-квітень цього року, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, бюджети в цілому по місцевому самоврядуванню зросли на 21-22%, тоді як в об’єднаних громадах - це понад 60%. Тобто, динаміка ефективності роботи об’єднаних громад втричі вища, якщо навіть брати по цьому показнику, ніж в інших громадах”, - сказав він. 

Негода наголосив, що реформа децентралізації - одна з ключових в Україні, яка “спрямована на створення ефективного місцевого самоврядування, яке має відбуватися в ефективних ОТГ”. Досягати цю ціль допомагають ряд міжнародних програм, серед яких однією із найуспішніших є проект USAID вартістю 50 млн доларів “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE).

“Ті громади, які беруть участь у програмі DOBRE, вже зробили колосальний крок вперед. Допомога, яка надається, неоціненна з точки зору методології, розробки стратегій, підготовки проектів і програм місцевого та регіонального розвитку, навчання фахівців. Програма DOBRE - одна з найуспішніших програм. З її допомогою ми сьогодні знаходимо громади, які стають лідерами та прикладом для інших”, - заявив заступник очільника Мінрегіону.

Директор програми DOBRE Беррі Рід повідомив, що усі бажаючі ОТГ із семи цільових областей можуть подати заявку та долучитися до нового раунду Програми. Заповнити форму на участь потрібно до 27 липня. Після розгляду та оцінювання поданих заявок орієнтовно у другій половині вересня буде остаточно обрано 25 ОТГ, яким буде надаватися допомога з боку DOBRE.

Читайте також: ОТГ з Полтавщини підписала угоду із першою столицею Болгарії

Програма USAID “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE) - це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

В рамках проекту пряму допомогу буде надано 75 об’єднаним територіальним громадам в цих областях. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та DOBRE проводять відбір партнерських об’єднаних громад чергами по 25 за один раунд, грунтуючись на погоджених критеріях

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-