ОТГ з Полтавщини підписала угоду із першою столицею Болгарії

ОТГ з Полтавщини підписала угоду із першою столицею Болгарії

Децентралізація
Укрінформ
Малоперещепинська ОТГ з Полтавщини підписала угоду про співпрацю із першою столицею Болгарії. 

Малоперещепинська об’єднана територіальна громада у Полтавській області підписала угоду про співпрацю з болгарським містечком Пліска.

Про це повідомляє портал “Децентралізація”.

“Цьогорічний Роденкраєвський собор “Хан Кубрат збирає нащадків” мав особливе значення. Під час з’їзду було підписано угоду про співробітництво між Малоперещепинською ОТГ та першою столицею Болгарії - містечком Пліска (більше 200 років була головним містом держави). Про співробітництво в галузях економіки, культури та соціальних зв’язків домовилися очільники громад – Анатолій Троян та Тонка Панчев – за присутності Красіміра Мінчева, посла Болгарії в Україні”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для болгар усього світу однією зі святинь є поховання їхнього давнього очільника - хана Кубрата (VII століття нашої ери). Останній притулок засновник Великої Булгарії знайшов на території нинішньої Малоперещепинської об’єднаної територіальної громади (Новосанжарський район). Тому щороку традиційним є паломництво болгар на Полтавщину.

Читайте також: На Луганщині найстаріша в Україні ОТГ ділилась досвідом

Експерт з надання муніципальних послуг Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування (створений за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону) Геннадій Фасій наголосив на тому, що молода ОТГ Полтавщини створила прецедент - “ підписала пряму угоду із країною Євросоюзу в присутності посла”. 

“Сподіваюся, що це дасть поштовх до всебічного розвитку Малоперещепинської об’єднаної територіальної громади”, - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-