Апакан наполягає на застосуванні суворих заходів до порушників перемир'я

Апакан наполягає на застосуванні суворих заходів до порушників перемир'я

Укрінформ
Голова Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан наполягає на доведенні до відома всіх військових підрозділів про початок перемир'я з нагоди нового навчального року, і про те, що його порушники будуть суворо покарані.

Про це йдеться в заяві посла, переданому Укрінформу.

«Життєво важливо, щоб відповідні розпорядження були без зволікань віддані всім підрозділам по обидві сторони лінії зіткнення, і були встановлені ефективні дисциплінарні заходи з тим, щоб гарантувати, що ті, хто націлений на підрив цієї спільної рішучості, понесли відповідальність», - заявив Апакан.

Читайте також: МЗС ФРН і Австрії привітали ініціативу «шкільного перемир'я»

Він підкреслив важливість того, щоб ці заходи були чітко доведені до частин і з'єднань по обидві сторони лінії розмежування і знайшли відображення в їх кодексі поведінки, правилах та інструкціях.

Також важливо, за його словами, щоб підписанти негайно вжили заходів щодо забезпечення ефективного контролю за дотриманням своїх зобов'язань. Це потягне за собою давно назріле розмінування під управлінням спільного Центру з контролю і координації; а також рішучі заходи для ефективної боротьби з тими, хто погрожує, залякує чи переслідує спостерігачів СММ або заважає дистанційному спостереженню, що чітко передбачено в Мінських угодах.

Читайте також: В Мінську домовилися про новий режим тиші на Донбасі

Глава СММ нагадав, що минуло майже три роки з моменту підписання Мінського протоколу та Меморандуму.

«Ці документи підкреслюють першорядну важливість припинення вогню і встановлюють конкретні додаткові заходи, які, в разі їх реалізації, можуть зробити режим припинення вогню стійким. У їх числі утримання позицій і заборона нападальних дій», - зазначив дипломат.

Нагадаємо: раніше доостижение домовленості про перемир'я підтримали діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц і МЗС Німеччини, яка є учасницею «Нормандського формату».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-