Членство України в НАТО є єдиним способом стримати російську агресію - Стефанчук

Членство України в НАТО є єдиним способом стримати російську агресію - Стефанчук

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час зустрічі із головою Військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером наголосив, що членство України в НАТО є єдиним способом стримати російську агресію.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомляє у Фейсбуці.

"Під час зустрічі наголосив, що членство України у НАТО є єдиним способом стримати майбутню російську агресію та зміцнити колективну оборону Альянсу. Акцентував увагу на тісній співпраці й діалогові з ПА НАТО, яка неодноразово висловлювалася за користь членства України в Альянсі", - зазначив Стефанчук.

Спікер зауважив, що сьогодні український парламент перебуває у тісній співпраці з парламентами держав-союзників у контексті втілення необхідних законодавчих змін, відповідно до стандартів НАТО.

Стефанчук зазначив, що Україна розраховує на позитивне рішення щодо майбутнього членства в Альянсі на Вашингтонському саміті.

"Адже сьогодні українська армія де-факто є армією НАТО: вона воює зброєю НАТО, воює за стандартами НАТО й стоїть на захисті східного флангу Альянсу. І, попри тривалу повномасштабну війну, країни Альянсу можуть запросити Україну до Альянсу та розпочати переговори про вступ", - наголосив Стефанчук.

Читайте також: Кулеба зустрівся з головою Військового комітету НАТО - говорили про підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський провів зустріч з делегацією НАТО на чолі з головою Військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером.

Фото: Руслан Стефанчук/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-