У Страсбурзі стартує зимова сесія ПАРЄ - говоритимуть і про становище українських дітей

У Страсбурзі стартує зимова сесія ПАРЄ - говоритимуть і про становище українських дітей

Укрінформ
Українська делегація подала запит на проведення дебатів за терміновою процедурою щодо становища дітей в Україні. 

Попередньо вони мають відбутися у четвер під час одного із засідань зимової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка розпочинається в понеділок, 22 січня, у Страсбурзі. Остаточний порядок денний депутати затвердять на відкритті сесії, повідомляє кореспондентка Укрінформу.

На відкритті сесії Асамблея обере свого президента, а також проголосує за нову Комісарку з прав людини. Дуня Міятович, Комісарка з прав людини, термін повноважень якої спливає, виступить на засіданні у понеділок.

Серед пунктів порядку денного зимової сесії також дебати щодо останніх подій на Близькому Сході та звинувачення у системних тортурах у місцях позбавлення волі в Європі.

Читайте також: У ПАРЄ проведуть дебати про українських дітей за участю Зеленської

Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич триматиме слово та відповідатиме на запитання депутатів, а лідерка білоруської демократичної опозиції Світлана Тихановська візьме участь у дебатах на тему "Демократичне майбутнє Білорусі".

Також на порядку денному дебати про глобалізацію під час кризи й війни та роль Організації з економічного співробітництва та розвитку після агресії Російської Федерації проти України за участю генерального секретаря ОЕСР Матіаса Корманна.

Читайте також: У Раді Європи опублікували імена трьох кандидатів на посаду генсека

Нагадаємо, у грудні 2023 року в Парижі відбулися слухання ПАРЄ щодо ситуації з українськими дітьми, які наразі перебувають у країнах-членах Ради Європи, а також з питання депортації та примусового переміщення українських дітей Росією.

Як повідомлялось, у квітні 2023 року Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію та насильницьке переміщення українських дітей на територію РФ та закликала МКС розглянути можливість кримінального переслідування за цей злочин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-