У ПАРЄ проведуть дебати про українських дітей за участю Зеленської

У ПАРЄ проведуть дебати про українських дітей за участю Зеленської

Укрінформ
Під час зимової сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи відбудуться дебати за терміновою процедурою на тему «Становище дітей України» за онлайн участю першої леді України Олени Зеленської.

Як передає Укрінформ, про це повідомила заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, член української делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук у Фейсбуці.

«Проведемо дебати за терміновою процедурою «Становище дітей України» за онлайн участю Олени Зеленської. За їх підсумками голосуватимемо за резолюцію. Основні теми: як повернути вкрадених росією дітей та покарати державу-агресорку і чим допомогти дітям, які в Україні (освітні, медичні, гуманітарні проєкти) та шукають притулку закордоном (сумісність освітніх програм, адаптація та психологічна допомога)», - написала вона.

Кравчук зазначила, що вже прибула до Страсбурга для участі в зимовій сесії ПАРЄ. Депутатка додала, що також під час сесії відбудеться голосування за низку важливих резолюцій: «Глобалізація під час кризи та війни: роль ОЕСР з початку агресії рф проти України», «Тема міграції та притулку у виборчих кампаніях», «Демократичне майбутнє для Білорусі» та «Гарантування свободи медіа та безпеки журналістів».

Читайте також: Міжнародна експертна група Bring Kids Back UA розробляє механізми повернення українських дітей

Крім цього, на спільному засіданні комітетів культури, моніторингового та політкому відбудуться слухання щодо резолюції Кравчук «Протидія знищенню культурної ідентичності під час війни та миру».

Кравчук нагадала, що вже у понеділок, 22 січня, відбудуться вибори нового президента асамблеї. За її словами, поки єдиним (і погодженим за квотою EPP) кандидатом є грецький політик Теодорос Руссопулос, до цього він обіймав посаду голови Міграційного комітету. 23 січня відбудуться вибори комісара Ради Європи з прав людини. На цю посаду є три кандидати: Майкл О'Флаерті з Ірландії, Манфред Новак з Австрії і Меглена Кунева з Болгарії. Депутатка зауважила, що кожен рішуче підтримує Україну.

Читайте також: Reuters провело розслідування про викрадення українських дітей чиновниками РФ та колаборантами

Також на сесії асамблеї з виступами візьмуть участь президент Кіпру Нікос Христодулідіс, президент Чорногорії Яков Мілатович та прем'єр-міністр Ліхтенштейну Даніель Ріш.

Як повідомляв Укрінформ, бюро Парламентської асамблеї Ради Європи у листопаді 2023 року схвалило персональний склад спеціального комітету зі становища дітей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-