Росія лише виграє, якщо Україна стане членом НАТО – Волкер

Росія лише виграє, якщо Україна стане членом НАТО – Волкер

Укрінформ
Приєднання України до НАТО лише принесе користь для Російської Федерації, як це відбулося, наприклад, у випадку з членством сусідніх з Росією країн Балтії.

Таке переконання висловив у понеділок під час онлайн-прес-конференції спеціальний представник США в переговорах по Україні Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Росія прийняла як факт і, на мою думку, по суті, виграла від членства в НАТО Естонії, Латвії, Литви, - зауважив Волкер. – Вони тепер незалежні держави, вони є частиною Європейського Союзу, частиною НАТО, і вони є чудовими сусідами для Росії".

Він підкреслив, що РФ із сусідніми країнами-членами Альянсу має мир "без насильства", нормальні торгівельні відносини та економічний розвиток.

"Тому я сподіваюся, що Росія подивиться на всіх своїх сусідів і замість того відчуття, що треба обмежити їхній вибір, перешкодити їм реалізовувати їхні прагнення – замість цього побачить, що успішні сусіди також допомагають зробити Росію успішною", - зауважив Волкер.

Обговорюючи перспективи євроатлантичної інтеграції України, високопоставлений американський дипломат нагадав що НАТО є послідовним у плані відданості заявам Бухарестського саміту 2008 року, зокрема, що Україна стане членом Альянсу.

Читайте також: Розширення НАТО не є провокацією - Столтенберг

Водночас, за його словами, членство України залежить від двох складових. По-перше, наскільки швидко країна доб'ється прогресу у втіленні необхідних реформ, щоб відповідати стандартам НАТО. А, по-друге, наскільки швидко сам Альянс дійде консенсусу щодо приєднання України.

"Важливо те, що в НАТО, в принципі, заявили про таку готовність, і що Україна продовжує дотримуватися цих стандартів, і коли прийде час, це стане можливим", - зауважив спецпредставник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-