Розширення НАТО не є провокацією - Столтенберг

Розширення НАТО не є провокацією - Столтенберг

Укрінформ
Розширення НАТО, завдяки діяльності якого понад 70 років вдавалося зберігати мир у Європі, збільшує простір безпеки й стабільності, збагачує саму організацію новим досвідом, новими спроможностями та новими голосами.

Про це у понеділок під час виступу в Німецькому Фонді Маршалла у Брюсселі заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. В рамках цієї організації він виступив з програмною промовою, "НАТО – 70. Розширення після "холодної війни" та майбутнє трансатлантичної безпеки". Відповідне повідомлення розміщено на офіційному сайті НАТО.

"Політика відкритих дверей НАТО та збільшення Європейського Союзу допомогли поширенню свободи, демократії та прав людини. Ми маємо продовжувати напружено працювати кожного дня для підтримання таких цінностей", - зауважив генеральний секретар НАТО.

Він нагадав, що цього року Чеська республіка, Угорщина та Польща святкуватимуть 20-ту річницю входження до Альянсу, Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, Словаччина і Словенія відзначать 15-річчя власного членства, Албанія та Хорватія – 10-ту річницю.

Читайте також: До 2023 року Україна буде готова подати заявку на вступ у ЄС і НАТО – Президент

"Розширення НАТО не є провокацією. Ми поважаємо право кожної суверенної держави вирішувати власну долю, без загрози силою або без втручання. Ми вітаємо нового члена – Республіку Північна Македонія, яка вже отримала запрошення за стіл НАТО", - сказав Столтенберг.

Він ще раз підтвердив, що двері НАТО залишаються відкритими для демократичних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-