Росія відмовилася від скликання позачергового засідання ТКГ

Росія відмовилася від скликання позачергового засідання ТКГ

Укрінформ
Російська Федерація відмовилася від позачергового скликання Тристоронньої контактної групи у зв'язку з так званими виборами на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. 

Про це віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

"Росія, попри готовність представників ОБСЄ негайно скликати позачергове засідання ТКГ у зв‘язку з фейковими виборами на Донбасі, категорично відмовилася від цієї ініціативи України, заявивши, що «не бачить у ній потреби». ОБСЄ отримало від російських представників відповідного листа", - написала Геращенко. 

Народний депутат зауважила, що таким чином Росія взяла на себе повну відповідальність за псевдовибори на Донбасі і їх руйнівні наслідки.

«Росія робить ставку на зрив мирних переговорів і нахабно демонструє, що до президентських виборів в Україні, на яких вона прагне побачити іншого, ніж Порошенко, переможця, ніяких просувань в мирних переговорах не буде. Росія прагне дестабілізації на фронті і в цілому в Україні. Росія дає зрозуміти, що ніякого прогресу у звільненні заручників і політв'язнів не буде. Росія бачить долю окупованого Донбасу як сіру зону, йде на заморожений конфлікт і створює там друге Придністров'я. Ось чим обернулися для жителів Донбасу крики «Путін, прийди!» , - написала Геращенко.

За її словами, зараз влада країни, дипломати повинні мобілізувати всі зусилля і вимагати від європейських і американських партнерів посилення санкцій проти РФ. 

Читайте також: Україна вимагає позачергового засідання ТКГ у форматі Україна, Росія та ОБСЄ

"І, ключове, ми не повинні дати Кремлю шансу втручатися в українські президентські і парламентські вибори і на криках певної частини населення «той, хто знизить тарифи, прийди», завести лояльного Кремлю кандидата, який (яка) тихенько здасть Крим і Донбас", - наголосила нардеп.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Росія організувала та провела на підконтрольних їй територіях Донецької й Луганської областей України псевдовибори до місцевих органів окупаційної влади.

США, ЄС та інші країни світу засудили проведення цих «виборів» відразу після їх завершення і назвали їх нелегітимними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-