У Раді хочуть почути, куди Держкосмос витратив $1 мільярд

У Раді хочуть почути, куди Держкосмос витратив $1 мільярд

Укрінформ
Перший заступник голови фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук вимагає звіту в парламенті керівництва Державного космічного агентства України щодо виконання загальнодержавної космічної програми на 2012-2017 роки.

Про це він заявив на засіданні Верховної Ради в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вимагаю звіту (керівництва космічного агентства - ред.), консолідації зусиль парламентом на тому, щоб ми зосередили увагу на проблемах космічної галузі та сфокусувалися на її успішності у реалізації космічної програми», - наголосив Тетерук.

За його словами, керівництво космічного агентства має поінформувати депутатів про реалізацію коштів, виділених на космічну програму, яка завершилася у 2017 році.

Читайте також: Уряд працює над залученням інвестицій в ракетно-космічну галузь - Гройсман

«Звіту про виконання програми ми не почули, а натомість ми виділили на її реалізацію більше 1 мільярда доларів державного бюджету України. Що ми отримали в результаті п'ятирічного освоєння цих коштів - нічого. Проект «Циклон-4», на який ми виділили близько 500 мільйонів, призвів до нульової результативності; телекомунікаційний супутник «Либідь» - більше 300 мільйонів виділено - також призвів до нульової результативності для нашої держави», - підкреслив Тетерук.

Заступник голови фракції зазначив, що парламент має визначити дату звіту керівництва Державного космічного агентства для того, щоб з'ясувати, «що заважає реалізовувати успішно космічну програму» і що необхідно зробити для підготовки наступної космічної програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-