Британія продовжує безмитну торгівлю з Україною до 2029 року

Британія продовжує безмитну торгівлю з Україною до 2029 року

Укрінформ
Уряд Великої Британії продовжить безмитну торгівлю з Україною до 2029 року.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі британського уряду.

«Велика Британія продовжуватиме робити все від неї залежне, щоб підтримувати боротьбу України проти вторгнення Путіна стільки, скільки буде потрібно», - сказав заступник міністра з питань торговельної політики Великої Британії Грег Хендс.

Зазначається, що більшість торгівлі між Великою Британією та Україною залишатиметься безмитною принаймні до 2029 року.

Це зобов’язання є частиною зусиль Великої Британії щодо підтримки України після повномасштабного вторгнення Росії, яке порушило ланцюжки постачання та транспортні шляхи, вплинуло на експорт товарів з України.

Читайте також: Україна та Туреччина готові ратифікувати Угоду про вільну торгівлю

Велика Британія була першою країною, яка два роки тому скасувала мита на всю торгівлю з Україною.

Сьогоднішнє оголошення передбачає, що Велика Британія продовжує надавати українським підприємствам та експортерам необхідну економічну підтримку.

Хендс офіційно підпише угоду про продовження заходів лібералізації з віцепрем’єр-міністром – міністром економічного розвитку і торгівлі Юлією Свириденко сьогодні під час онлайн церемонії.

У травні 2022 року Велика Британія скасувала всі мита згідно з Угодою про вільну торгівлю між Великою Британією та Україною до березня 2024 року. За цим прецедентом послідували подібні ініціативи з боку ЄС та інших партнерів.

Читайте також: Міністри сільського господарства ЄС обговорюють у Брюсселі експорт продовольства з України

Як повідомляв Укрінформ, посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова заявила, що продовження режиму лібералізації торгівлі між Європейським Союзом та Україною передбачає кількісні обмеження для трьох позицій сільськогосподарської продукції, а не їх заборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-