Одна декларація для спільного транзиту: на митниці запустили нову електронну систему

Одна декларація для спільного транзиту: на митниці запустили нову електронну систему

Укрінформ
Державна митна служба розпочала етап повномасштабного національного застосування Нової комп’ютеризованої транзитної системи (NCTS).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"Міністерство фінансів вітає Держмитслужбу з успішним завершенням Пілотного проєкту застосування NCTS та початком повномасштабного розгортання NCTS на національному рівні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що особливості національного застосування NCTS полягають у використанні однієї митної декларації для декларування товарів у режим спільного транзиту та створенні можливостей для використання спеціальних транзитних спрощень підприємствами в якості стимулу до доброчесного ведення бізнесу.

Національне застосування NCTS щонайменше протягом року є одним з ключових етапів для отримання запрошення до приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту.

Читайте також: Митниця запускає проєкт із залучення до роботи ветеранів АТО/ООС

Приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту дозволить Україні інтегруватися до спільної транзитної системи, у якій беруть участь 35 країн - члени ЄС, ЄАВТ, Великобританія, Македонія, Сербія та Туреччина. Приєднання до спільної транзитної системи дозволить прискорити та удосконалити митні процедури, зменшити витрати на транскордонну торгівлю товарами, а також більш ефективно протидіяти спробам митного шахрайства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-